Team 2 aan de kook
Team 2 is dit seizoen hard aan het werk om een traditie te ontwikkelen! Rond de verjaardagen van Rianne en Albert hadden beiden smakelijke taarten gemaakt en meegebracht naar de thuiswedstrijd. Geheel ondemocratisch werd vervolgens bepaald dat Niels de volgende “bakbeurt” kreeg toebedeeld. Vanwege de enthousiaste reacties op mijn bakresultaten zijn hierbij de recepten om de torta di nocciole of de torta alla glassa d’arancia zelf te maken!
Toeval of niet, maar sinds we begonnen zijn met bakken zijn alle thuiswedstrijden door team 2 gewonnen!
Torta di nocciole voor 6-8 personen
100g boter (gesmolten) + voor de bakvorm; 200g zelfrijzend bakmeel + voor de bakvorm; 2 eieren; 200g fijne kristalsuiker; 200g geroosterde hazelnoten, fijngehakt; geraspte schil van 1 citroen; 50ml melk.
Verhit de oven tot 180c. Beboter een ondiepe taartvorm en bestuif hem licht met meel. Zeef de rest van het meel in een kom, maak een kuiltje in het midden, doe er de eieren, suiker, hazelnoten, gesmolten boter, citroenrasp en melk in en meng goed. Schep het mengsel in de vorm en zet hem zo’n 30 minuten in de oven. Haal hem eruit, laat hem 15 minuten rusten en stort hem.
Torta alla glassa d’arancia voor 6 personen
100g boter (gesmolten) + voor de bakvorm; 2 eieren; 100g fijne kristalsuiker; 200g poedersuiker; 100g bloem; 3/4 theelepel bakpoeder; sap van 2 sinaasappels
Verhit de oven tot 180c. Vet een taartvorm (niet al te grote) in met boter. Klop de eieren, kristalsuiker en de helft van de poedersuiker in een ruime kom tot een luchtige massa en roer er de gesmolten boter door. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel, roer goed en voeg voorzichtig de helft van het sinaasappelsap toe. Giet het beslag in de vorm en zet hem 20-25 minuten in de oven. Meng intussen de rest van het poedersuiker met een klein beetje van de rest van het sap (het glazuur mag niet te dun worden). Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Strijk het sinaasappelglazuur gelijkmatig over de taart en zet hem op een koele plaats.
Beide recepten komen uit De Zilveren Lepel. Mocht je net als mij een combimagnetronnetje hebben, dan mag de temperatuur best 10 graden hoger en kan je ook wat langer doorbakken.