De vereniging

Badmintonvereniging Huizen ’96 is ontstaan op 1 april 1996 door een fusie van de twee Huizer badmintonverenigingen Badmintonclub de Bun en Badmintonclub Huizen. Een jaar later voegde ook Badmintonclub Blaricum zich bij deze nieuwe vereniging. Met een gezellig feest hebben we in april 2016 het 20 jarig bestaan van de club gevierd!

De vereniging biedt speelmogelijkheden voor iedereen. Zo kan men deelnemen aan de bonds- en regiocompetitie of kan men er voor kiezen als recreant te komen vrijspelen op de doordeweekse speelavonden (dinsdag en donderdag van 20.00 tot 22.30 uur). Voor iedereen is er de mogelijkheid om wekelijks training te krijgen van een gediplomeerde trainer.

Actieve jeugdafdeling

Jeugd is welkom bij onze club. Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar bieden wij op een speelse manier de mogelijkheid om kennis te maken met badminton. Onder deskundige en enthousiaste begeleiding leren zij spelenderwijs het racket te gebruiken en worden de benodigde vaardigheden voor het spelen van badminton bijgebracht. Op dinsdag kan dit van 18:30 uur tot en met 20:00 uur en op donderdag van 19:15 uur tot 20:15 muur.

Er zijn begeleiders die de trainer ondersteunen, zodat er aandacht is voor elk kind op elk niveau!

Tijdens het seizoen (een seizoen loopt gelijk aan een schooljaar) kunnen de kinderen meedoen aan diverse clubactiviteiten zoals jeugdtoernooien, ouder-kind instuif, oliebollentoernooi etc.

Voor enthousiaste jeugdspelers die de basis van het badmintonnen onder de knie hebben is het mogelijk om in wedstrijdverband deel te nemen aan competitie in een van onze jeugdteams. In seizoen 2022-2023 hebben we helaas geen jeugdteams die in de regio competitie uitkomen. Er wordt gespeeld in poules van maximaal acht teams en je speelt zowel thuis als uit. De jeugdteams spelen hun thuiswedstrijden in Sporthal de Meent op zondagochtend vanaf 11:00 uur.

Senioren

Senioren die beginnen met badminton nemen op dinsdag deel aan een wekelijkse training van een uur. Een vakkundige en gediplomeerd trainer brengt de basis van slagtechniek, conditie, tactiek en spelregels bij. Bovendien is dit een laagdrempelige mogelijkheid om binnen de vereniging gewend te raken.
De twee speelavonden in de week kunnen gebruikt worden om vrij te spelen. Regelmatig organiseert de recreantencommissie een “Toss”-avond, waarbij ledenpasjes door elkaar gehusseld worden en door de recreantencommissie op het planbord worden ingehangen. Zo maakt u op een speelse manier makkelijk kennis met andere spelers en andere sterktes! De Toss wordt altijd als zeer gezellig ervaren!

Badmintonners die graag wedstrijden spelen kunnen bij BV Huizen ’96 competitie spelen. Het eerste team komt uit in de 6e divisie, het tweede team in de 7e divisie en het herenteam in Heren nylon van de Bondscompetitie. Meer informatie over de competitie vindt u hier.