Informatie voor nieuwe leden 2023-2024

Lid worden bij BV Huizen ’96?
Als je denkt dat badminton jouw sport is en je wilt kijken of BV Huizen ’96 jouw vereniging zou moeten worden, maak dan een afspraak met het secretariaat via email. Het secretariaat zorgt er dan voor dat je een maand mee kunt meespelen. Dat is de beste manier om te ervaren wat voor soort vereniging wij zijn en hoe badminton in clubverband er bij ons aan toe gaat. Dit kan iedere dinsdag en donderdag (mits we een speelavond hebben natuurlijk). De belangrijkste informatie die je vooraf moet weten kun je op deze pagina vinden.

Jeugd
Jeugdspelers vanaf 8 jaar zijn van harte welkom. Op dinsdag is er speelgelegenheid van 19:30 tot 20:30 uur en op donderdag van 19:30 tot 20:30 uur. In principe is iedereen tot en met 18 jaar jeugdlid, maar de mogelijkheid bestaat om eerder door te stromen naar de senioren.

Jeugd competitiespelers trainen minimaal twee keer per week. Competitiespelers spelen daarnaast in het weekend competitiewedstrijden (september t/m januari). De jeugdcommissie organiseert ieder seizoen leuke activiteiten voor de jeugd, zoals jeugdtoernooien, sinterklaas, ouder-kind toernooi etcetera. Kijk voor het laatste nieuws bij jeugd in het nieuws.

Voor alle jeugd geldt dat er wordt getraind onder begeleiding van een professionele trainer.

Senioren
Bij senioren (vanaf 19 jaar) kennen we een verschil tussen recreanten en competitiespelers. Beginnende badmintonners starten in principe als recreant en krijgen een maand lang een keer per week training. (De trainer bepaald of men direct in kan stromen, of dat men met de volgende sessie meedoet). Meer ervaren recreanten kunnen vrijwillig deelnemen aan training, maar hebben altijd de mogelijkheid om vrij te spelen met en tegen de andere aanwezige badmintonners.
Competitiespelers nemen deel aan de bondscompetitie en krijgen gedurende de competitie training. Om mee te kunnen doen aan de competitie moet men in principe in mei lid zijn van de vereniging om met de inschrijving van de teams mee te kunnen doen. De competitie duurt van september t/m januari.

Lidmaatschap
We kennen een aantal verschillende varianten van lidmaatschap om op zoveel mogelijk wensen in te kunnen spelen. Jeugd en senioren spelers kunnen daarom recreatief of in competitieverband spelen. Ook kun je zonder lidmaatschap bij ons meespelen. Kijk voor advies over het type lidmaatschap en de meest recente contributies bij lidmaatschap.

Afspraak maken
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secreatriaat via email. Het overzicht met speeldata kun je in de jaarkalender vinden.